Jazdil pod vplyvom alkoholu a bez dokladov. Syn sa vyhrážal a napadol otca. Otec napadol dcéru kladivom. Z novostavby ukradol medený plech

14.01.2010 Celý región

Jazdil pod vplyvom alkoholu a bez dokladov: Vranovskí policajti obvinili včera z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 41 ročného muža z Hencoviec, okr. Vranov nad Topľou.
Včera popoludní viedol obvinený po ceste v obci Sedliská, okr. Vranov n/Topľou osobné auto Škoda Octávia. Pred obecným úradom ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Počas kontroly ho policajti podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol 0,85 mg/l alkoholu. Taktiež policajti zistili pri kontrole zistili, že nemá u seba vodičský preukaz a ten mu bol zadržaný v júni 2009 a uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidla na dobu 2 rokov.

Syn sa vyhrážal a napadol otca:
Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili včera kežmarskí policajti 35 ročného z obce Lendak, okr. Kežmarok.
V utorok podvečer prišiel obvinený muž domov pod vplyvom alkoholu. Vošiel do kuchyne, kde bezdôvodne napadol svojho 61 ročného otca ležiaceho na posteli. Otcovi sa vyhrážal zabitím a začal ho dusiť rukami pod krkom. V tom otec vyskočil z postele, odsotil syna od seba, pričom ten ho ešte dvakrát udrel do hlavy. Keďže mal obavy, že syn svoje vyhrážky uskutoční vybehol následne na dvor a privolal políciu.
Policajti 35 ročného muža zadržali umiestnili do cely policajného zaistenia a aj obvinili. Súčasne bol spracovaný podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby. Napadnutý otec neutrpel žiadne zranenia.

Otec napadol dcéru kladivom:
Napadnutie dcéry vlastným otcom vyšetrujú od včera policajti zo Sniny.
V utorok 12.1.2010 v čase okolo 16:30 h vylákal 51 ročný Sninčan svoju 19 ročnú dcéru k ich záhradnej chatke v Snine. Na poľnej ceste asi 20 m od chatky napadol otec dcéru kladivom, ktorým ju 6 x udrel do oblasti hlavy. Kladivo si so sebou niesol už z domu zabalené v igelitovej taške. Po úderoch spadlo dievča na zem a zo strachu sa vôbec nehýbala a snažila sa nedýchať. Otec ju chvíľu pozoroval a potom ju z cesty odsunul nabok a odišiel. Napadnutá dcéra potom mobilom zavolala matke, ktorá následne volala záchranku a políciu. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela 19 ročná Sninčanka stredne ťažké poranenie hlavy, ktoré si vyžiada práceneschopnosť 4 - 5 týždňov.
Polícia po páchateľovi začala okamžite pátrať a v pátraní sa pokračovalo včera aj dnes. Policajti pátrali v Snine, záhradkárskej oblasti JAS v Snine, prepátrali oblasť Maguriča, oblasť Sirkaň, RO Rybníky Snina a príslušný úsek rieky Cirocha v Snine. Aj napriek tomu sa doposiaľ muža vypátrať nepodarilo.
Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdravý.

Z novostavby ukradol medený plech:
Z prečinu krádeže obvinili včera humenskí policajti 53 ročného muža z Humenného.
Obvinený Humenčan ukradol v utorok (12.1.2010) v čase okolo 23:40 h z vnútra novostavby rodinného domu na Orechovej ulici v Humennom medený plech. Ten bol určený na klampiarske práce prebiehajúce na streche novostavby. Spôsobená škoda je vyčíslená na 30. - €. Za obdobný čin bol 53 ročný muž postihnutý 30.12.2009, kedy mu bola uložená pokuta.

Vykradli materskú školu:
Kežmarskí policajti vyšetrujú od včera krádež vlámaním do materskej školy v obci Rakúsy.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa do škôlky vlámal v noci z pondelka na utorok. Kameňom najprv rozbil jedno z okien, cez ktoré vošiel dnu a ukradol odtiaľ tri rádiomagnetofóny s CD prehrávačom, mikinu, ortopedické šľapky, 40 ks keramických hrnčekov, 10 ks pohárov, nerezový kuchynský riad, taniere, hrnce a 35 ks uterákov. Celková škoda je vyčíslená na 673. - €.
 

Vyberte región